Grillsässongen har börjat.. nästan

Inte så mycket nytt har hänt ¨på senaste. Det har blivit lite varmare.. eller varmare då och då iafl. Oregon är lite speciell då det gäller väder, ena gången kan det vara strålande sol och fem minter senare är det kissväder. Hur som helst så har jag lyckas ligga ute i solen lite i helgen, så härligt! På lördagen så bestämde jag och Sabina oss för att inviga grillsässongen och eftersom solen gassade så åkte vi till Waremart för att handla lite. Eftersom puckona till Amerikaner inte har upptäckt engångsgrillen än så sluteade det med att vi köpte en propangrill tillsammans för 30 dollar.. kanske inte ekonomiskt, men ändå. Vi vill kunna grilla lite nu på vårkvisten och förhoppningsvis så hittar vi någon som vil köpa den av oss innnan vi åker :) Hur som helst så tar vi oss tillbaka till campus med våra stora köttbitar, grill, potatissallad och annats gott.. vad händer.. Solen är borta och det blåser! Svenskar som vi är så trotsar vi vädret, ska det grillas så ska det.. Vi hittar en lite plats där det är lä, det är då vi upptäcker att vi behöver skruvmejsel för att sätta ihop grillen.. Rackarns bananer.. Ingen grillning blev det men de smakade bra som stekt med :)

Det är allt jag har att komma med, ska lägga upp lite bilder med eftersom jag har hört att det är den roligaste biten med bloggen :)

PUSS


Solesken och klarblå himmel :)


Smoothie in the sun


Glada solflickor


Förstår mig inte på den sporten... Amerikaner...


Utanför post/gamla gymmet. Det är här jag hämtar alla paket jag får hemifrån :)


Grillen behöver vist en skruvmejsel.. rackarns bubblan


Lite shopping har jag hunnit med. Clackmas gigantiska galleria


Forever 21 är faaarlig.. fast jag köpte bara ett par shorts, vilket jag behöver nu då solen kommer smygande


Victorias secret.. ännu en farlig affär, i varje fall då det gäller smink. Underkläderna är allt för dyra för min budget...


Glada festtjejer :)

Liten uppdatering

Såå.. Bloggen har varit rätt så nerlaggd den senaste veckan.. Det är för att INGET händer. Jag pluggar, hänger, försöker få dol på mig när det går och festar lite då och då. Det är lite så´veckorna ser ut. Hmm.. försöker komma på något roligt att berätta, men inget. Var på fest med mindreåriga (med andra ord 19-20 åringar) och polisen cirkulerade tydligen festen för att leta misstag så att de kunde komma in och haffa alla mindreåriga med dryck. Detta gjorde att vi fick spela ultra låg musik, rökare fick gömma sig i graget och pratat fick hållas till en så låg nivå som möjligt. KUL.. Förutom det hade jag faktiskt rätt roligt. PÅ lördagen hade jag och Marie vår första skype-förfest, så roligt :) Nog för att det inte ledde till en fest men att sitta och dricka vin/öl medan man snackar med en flickan bus kändes som gamla goda tiden. Oh those glorious days :)

Skickade iväg en av flickorna bus "merchendise" grej: Month of fun typåsen till Marie. Har velat visa min stolta ide så länge och nu äntligen tadaaaa, I LOVE IT! Dock var det ett liiitet typ-O från min sida, det ska ju vara 11/6-7/7... Aja, blev väll lite väl exalterade då jag gjorde den.. inget som inte en spritpenna kan fixa eller hur?! Beställde den från Vistaprint, helt klart att rekomendera. snabb leverans och bra grejer :) Ska lägga in en bild på den så ni får se vad jag och marie ska springa omkring med under vår underbara resa! whoop whop, 50 dagar kvar :D

Har annras suttit ute i solen nu i två dagar, love it! Äntligen lite sol i Monmouth, hoppas bara att det håller i sig nu så det kan bli riktig vår snart!! vill få fräknar på näsan och bruna ben!

Det är allt jag har att komma med för tillfället.. sorry att det inte händer så spännande saker. Lägger upp bilder på senaste aktiviteterna dock :)

PUSS



Såå.. det här är alltså EN portion teryaki chicken.. Jag tog doggy bag, tro mig.. Allt är stor i USA, speciellt portionerna!


Jag och underbara Bree på black light party


För stor hjälm..


Glömde säga att jag vann ett pris på "the student health fair", lite smått och gott från mary kay :)


Såå.. Jag har JUMBO sized BALLS på mitt rum.. någon annan som tycker att det är lite märkligt?!


Sist, men inte minst: TADAAA!!! Min skapelse, med typ-O.. men men.. ni får föreställa er att det står 11/6 helt enkelt :)

PUSS alla! hörs snart

Sun sun glorious sun!

Som det tidigare inlägget visade så har våren kommit igång nu, inte bara med pollen men också sol och värme. Så härligt att kunna gå utan jacka utan och frysa, längtar tills man kan ha bara ben och sandaler! igår var det så pass varmt att jag smög ut till en bänk för att plugga lite i solskenet, härligt!

Än så länge så har helgen gått ut på att dansa häcken av sig på svettiga Peacock i Corvallis och idag shoppa på outlet gallerian Wodburd... Aj caramba vad med grejer man kan plocka på sig, av alla möjliga märken. Jag, som nu tydligen ahr blivit aningens sportigare, har införskaffat lite nya träningskläder inför våren, nu har jag INGEN ursäkt till att inte gå och träna. Trots att jag tyckte att jag öppnade plånboken lite väl så kom jag undan med allt kring 1000-lappen. Det är det som är så facinerande då man shoppar här, allt blir billigt i slutändan. Wünderbart :) Fast nu ska jag låta bli shopping fram till min och Maries Month of fun :D YEY!

Tänkte dela med mig lite av lite vårbilder från min dag i solen :)


Oo.. vad härligt det är att vara barfota i gräset :)


Se vad duktig jag är i solen


Sabina om på besök


Mys!

Damn you pollen!!

Så har terminen satt igång ordentligt.. och det har tydligen pollensässongen med. God damn vad snuvig jag är, trots att jag har ätit mina pollentabletter i omkring en månad redan. Jag trodde verkligen att jag hade varit smart och överlevt men icke, nu sätter det igång på riktigt. Jag är glad att jag köpte mitt 200 pack kleenex då jag var och handlade, även fast det var för ledsentårar så har nästan hälften gått åt till pollen-snuva-papper nu. Rackarns banunas.

Annars rullar skolan på som vanligt, börjar komma in i tempot nu. Det nya wellness centret har öppnat med så jag har bestämt mig för att gå dit lite oftare än vad jag gick till det förra gymet. Man blir ju lite sliten då man redan har sin kickbox men några dagar på wellness centret ska man väll ändå kunna klämma in. Det är helt nybyggt och alla träningsmaskiner har små tvapparater så man kan passa på att se ett litet avsnitt av tex 2 ½ men när man ändå ska stå där och trampa. Det osm är lite roligt är att man ite kan se om man inte trampar så det är bara att kämpa på.

Mina kurser verkar vara bra val än så länge. Är lite orolig på nutrition bara för att det är så många märkliga ord som man ska kunna eftersom hon har pop-quezzes lite då och då. Det ä inte lätt att vara svensk då :/ Aja vi får se.

Det var allt för tillfället, det händer inte så mycket här i Monmouth. Ikväll ska jag upp och ha filmkväll hos Sabina med Bree och Marina, ska bli riktigt mysigt. Lite tjejsnack och popcorn har ju aldrig skadat ;)

Puss och kram

Milk duds...

Tiden går fort då man har roligt. Direkt efter att jag kom tillbaka från Vegas så mötte Tobbe upp mig på flygplatsen i Portland för att spendera en vecka i mys-anda tillsammans. Så overkligt att träffa igen efter 3 månader och sen se honom stå på flygplatsen i Portland med en ros i handen, nästan så man tvivlade på att det var han. Som tur var så var det på riktigt :) Första natten spenderade vi på The Benson inne i Portland för att sen åka tillbaka till Monmouth några dagar och sen tillbaka till Portland igen. Så vad hittar man på då man har gäst i Monmouth? Ingenting.. det finns inte så mycket att göra så det fick bli lite city-touring och självklart taco-tuesday på puben.

På de korta dagarna vi spenderade i Monmouth så hann jag ändå ordna med mina kurser så denna termin kommer jag att läsa "Healthy relationships" (komunikation, problemlösning och annat som har med relationer att göra, förhoppningsvis lite visdom till framtiden), "Groupdiscussion and leadership" (vet inte helt vad den går ut på eftersom första lektionen var inställd och den andra missade jag eftersom vi åkte till Portland), "Nuitrition" (allt möjligt om vad man behöver veta om kost) och sen kommer jag att fortsätta tough cookie style med min Kickbox arobic. Förhoppningsvis så kommer det här bli en bra termin, håll tummarna :)

Så vad gör man i Portland då? Jadu... dricker öl och strövar runt :) Portland har tydligen jättemånga små bryggerier så med andra ord så finns det många olika ale att testa, så vi accepted the challange och gick runt och letade efter så många bryggerirer som möljigt. Riktigt mysigt. Upptäckte "Jalapeno poppers" vilket är hela jalapenos som är ostfyllda och stekta, så gott!!! Förutom att dricka öl, äta hamburgare och smaska i oss jalapeno poppers så gick vi mest runt och undersökte staden, shoppade lite och slutligen gick på teknikmuseet OMSI. OMSI är nog roligast om man är lite yngre eller har barn med sig för det var massa små experiment som man kunde pyssla med, vi gjorde det bästa av saken och lekte med allt från jordbävningar till att kolla på foster... Ja foster... Det finns en utställning med hur barn utvecklas i mammans mage, med riktiga döda foster.. Som tur var så såg jag inte skylten om att de var riktiga barn förrän slutet av allt, vilket drog ner stämmningen rätt ordentligt. Läskigt att tänka att det är riktiga små människor som svävar i stora provrör,  usch men intressant.

Portland har otroligt många skumma och märkliga människor samt fruktansvärt många uteliggare. Som svensk vill man hjälpa alla men vad kan man göra egentligen?! Det får en att bli patriotisk om svenska säkerhetsnätet, det är en sak som är säkert. Jag skulle vilja säga att jag gav bort massa pengar till alla uteliggare jag såg men till slut blev man näst intill blind. Sista kvällen gav jag dock bort en stor matlåda till en hugrig uteliggare, tror den blev uppskattad mer än en quarter som han annars brukar få.

Förutom detta så blev det mest till att umgås och försöka få ut det mesta av den korta tiden man har tillsammans. Jag känner verkligen att tiden gick allt för fort förbi och jag har köpt ett storpack kleenex till förfogande under de kommande jobbiga dagarna, saknaden är stor. Mitt rum känns bara så tomt och tråkigt, som att det saknas något. Det var verkligen jobbigt att lämna flygplatsen för att skynda sig till min greyhound buss. Köpte lite milk duds som tröst bara för att de är pluttens favoriter.

Nu känner jag mest att det hade varit så skönt om denna tid var över och jag bara hade min month of fun kvar.Det är den som driver mig framåt, annars hade jag nog köpt en biljett tillbaka imorgon om jag kunde. Men men, allt är inte dåligt det bara känns så nu. Detta ska bli en bra termin, vårterminen är alltid bäst :)

Dags att knoppa och ta mårgondagen med storm. Håller tummarna för att alla flyg går bra för tobbe och att han kommer hem ordentligt.

Puss


Plutten har upptäckt milk duds... och åker hem med hela handbagaget fullt..





Stooor bar..


Vår i Portland


Någon njuter av solskenet


Fugelsang släng dig i väggen här kommer Rymd-Emma!



RSS 2.0