Alla kryddor...

Så har ännu en vecka nåt sitt slut och snacka om att tiden har gått fort. Jag ahr ingen aning  om var den här veckan försvann, men jag gillart. Veckorna får gärna gå fort så länge helgerna är roliga och proven går bra.

Helgen började rätt tråkig. I fredag satt och och sabina i bibblan och pluggade till 17 tiden. Sträckläsning är inte riktigt min grej men jag behövde låna en kursreferens och här får man bara låna den i 2 timmar i taget sen får man låna om det etc. Ett jäkla spring men jag blev klar till slut. Nu gäller det bara att plugga på den där studyguiden, som tråkigt nog inte är lika lätt som den jag hade i tisdags :(

Vi hade vårt första roomiemöte vid 13 tiden. Ett möte om hur vi ska sköta köket. Jag vet inte om jag har skrivit om det förut men jag gör en snabb förklaring: En av mina 3 rumskompisar är allergisk mot ALLT. Jag menar verkligen allt! Det som går ut över oss andra är att hon får andningsproblem då hon känner vissa lukter, typ ala kryddor förutom salt och kanel. Ni som har smakat min matlagning vet att jag älskar kryddor och speciellt peppar och paprika, vilket nu är förbjudet då hon är hemma. Så i fortsättningen måste jag laga mat uppe hos Sabina... rättvist, njae! Visst man vill ju inte vara ansvarig för att döda en tjej bara för att man vill ha peppar på sin pasta, och det är väldigt synd om henne men jag och de andra två tjejerna betalar lika mycket hyra som hon och borde få lika mycket tillgång till köket. Jag menar att om man har så allvarliga problem kanske man borde överväga att bo ensam i en egen lägenhet off-campus.
Hur som helst så får vi se hur det går. Vi diskuterade lite hit och dit om disk etc men jag tror det ordanr sig.

På kvällen gick jag och Sabina upp till Puben här i Monmouth. Vi hade planerat en utekväll med stephanie men hon fick tag på gratisbiljetter till någon stand-up show och kunde inte köra, vilket betydde puben för vår del. Jag lagade mat: mexicanskt ris med kryddig kyckling och haricots verts. Vi började med att smyg dricka vin på vårt alkoholfria campus ch sen bege oss mot puben där vi träffade någrå militärstudenter, två killar och en tjej. Eller föresten tror killarna var lärare¨på militärskolan. Hur som helst. De var supertrevliga att hänga med. Tjejen bjöd med oss upp till Portland dagen efter, vilket vi tyckte lät som en väldigt bra idé tills vi började fundera på att vi faktiskt inte kände den här tjejen. Duktiga flickor som vi är bestämde vi oss för att inte följa med till Portland utan ta det en annan helg med kompisar vi känner.

Lördag började segt. Jag hade en sån dag där man vill se filmer som gör att man gråter. Ibland är man i det tillståndet. Eftersom den allerigska tjejen åkt hem för helgen så passade jag och julie på att gå bananas i affären på kryddig mat, Allt med krydda ska med hem. Så lite snyftarfilmer, guacamole och sen lagade jag dunder kycklinggryta till tjejerna (julie och Sabina). Mums blev det. Haffas with a twist, jag kastade ner lite zucchini och paprika och höftade med kryddorna lite eftersom jag glömt att köpa några. Mumsigt blev det. Det var meningen att vi skulle till en westernpub denna kväll men det visade sig att vi inte hade skjuts så vi fick snällt stanna hemma. Som tur var vände sig kvällen och slutade med lite öl och häng hemma hos Gabi och Johns. Jag säger så här: Pekleken har blivit mäkta populär härborta :)

Så nu är det söndag, ska försöka få lite plugga gjort och passa på att äta rester från igår innan min spice-girl kommer tillbaka från en helg hemma.

over and out
Puss

första midterminsprovet avklarat :)

Så har jag äntligen blivit klar med mitt första midterminsprov, så skönt. Jag måste dock säga att jag ÄLSKAR amerikas system då det gäller tentor. Testen är sant eller falskt frågor kombinerat med multiple choice (a,b,c,d) frågor sen får man en studyguide en vecka i förväg innan tentan. Min tenta visade sig vara en exakt kopia av min studyguide, med andra ord har jag suttit och pluggat på den faktiska tentan! Hur är det möjligt?! Detta gjorde att jag kunde svaren untan att ens läsa hela frågorna vilket i sin tur gjorde att jag var klar med min tenta på 25 minuter, först ut från tentalokalen, tadaaa! Den enda möjligheten till att jag har något fel på den tentan är ifall att min bok, som är en upplaga äldre än den boken vi ska ha, har andra svar än den nya boken. Hoppas hoppas på ett A :)

För att fira denna underbara tenta blev det tacos hos Stephanie och OJ vad jag åt! Jag tror en liten mexikan bosatte sig i min mage för några timmar, en liten mexikan med en stor hatt för rackarns vad ja var mätt. Jag var så mätt att jag kände mig full, även fast jag inte druckit någonting annat än vatten. Vad har jag lärt mig av detta?! Sluta ät även om guacamolen är utsökt, haha!

Nu är det dags att ta tag i resten av skolarbetet. 2 artiklar ska vara undersökta och skrivna om tills nästa vecka samt ett till midterminsprov. JAg har fått en studyguide till det provet med så håll tummarna för att det är samma sort prov igen, hehe!

Over and out
Puss

...only in america

Haha! Tog den här bilden i Gabbys bil. Varför å varför måste amerikaner varnas för de mest sjävklara sakerna?! Jo! för annars kan företag bli stämda, så mycket förstår jag.. Men ärligt! Är detta verkligen nödvändigt?


The beach house

Som vanligt kände inte jag för att spendera fredagkvällen hemma i mitt lilla kryp in så då Michael och Gabby bjöd med mig till deras väns strandhus en timme från Monmouth så kunde jag inte annat än att haka på. Den där timmen ifrån Monmouth visade sig dock vara 2 timmar, dels för att det faktiskt var längre än vad Michael trodde och dels för att det var mörkt och dimmigt hela resan. Att Gabbys GPS bestämde sig för att tappa sändning mitt ute i skogen gjorde ju itne saken bättre.

Ni vet det där filmerna där två tjejer åker vilse på en ödslig skogsväg utan väglampor, har ingen sändning på mobilen och bestämmer sig för att fråga om hjälp vid ett ödsligt hotell, som visar sig vara ett mördarhotell.. V har alla sett dom ack för många filmerna med den storyn... Precis så kändes det, förutom att vi varken körde vilse eller stannade för att fråga om hjälp. Det jag vill säga är att den storyn faktiskt inte känns så långt bort nu. Telefontäckning suger här i USA och gatulampor är sällsynt. Jag säger då det, jag vill inte köra bil på kvällen här för inte ens korsningarna är upplysta, jättelätt att köra fel eller vilse!

HUr som helst så kom vi fram efter 2,5 timmar i bilen. Med lite mat i magen och en kall öl i handen från "keggen" så kunde jag och Michael inta beerpong bordet. 5 matcher senare var vi fortfarande obesegrade! till och emd jag är imponerad:)

Dagen efter stack vi ut till stranden och hängde. Lite freesbie och strandhäng är aldrig fel speciellt då solen skiner. Vi försökte oss på något som kallades "ultimate freesbie" vilket är ungefär som amerikansk fotboll fast med freesbie.. Jag kanske inte behöver förklara att jag valde att smita ifrån matchen efter ett tag. Tror mitt lag klarade sig bättre utan mig ändå. Vattnet var dock brutalt kallt så inget dopp, kanske nästa gång.

Meningen med ikväll var egentligen att gå ut och dansa med Casandra men jag orkar verkligen inte, man är ingen ungdom längre, haha. Har hällt i mig en aningens för mycket chokladmjölk och ätit tacos så nu tror jag att en film på lap topen nerkrypen i sängen är den perfekta lördagskvällen. Det enda som saknas är plutten... Får dränka den saknaden med lite glass och ännu mer chokladmjölk, Mums!

Imorgon blir det plugga inför midterminsprovet på tisdag. Jag känner mig ändå rätt säker på en stor del av sakerna eftersom man har läst en del om det hemma i växjö.

over and out, hörs snart igen!
Puss


Beerpong


The beach


Ultimate freesbie


Mina fossingar


Plutten..



Jag och Gabby, och jag har faktiskt shorts på mig även fast jag ser ut att vara byxlös.. :D


Stranden från utsikt


Äntligen mat!!

Jag har äntligen återfunnit min hunger till att laga mat, I love it! Nog för att det är jävligt besvärligt att hitta ingredienser som inte är konstiga så lyckades jag röra ihop en spagetti och köttfärsås. Den såg dock inte märklig ut men smakade lika smaskigt som den gör hemma! I övrigt så har jag smakat pop-tart idag, chocolat chip såklart. Riktigt smaskigt med ett glas mjölk till!

Tidigare var jag på mitt andra pass arobic kickboxing... Jo ni hörde rätt.. Jag tänkte, om jag ska vara här så kanske jag ska fixa åtgärder så att jag inte behöver två säten då jag åker hem igen. Så idag sprang jag en mile under träningen, god damn vilket d¨ålig kondis jag har, men man får hoppas att den blir bättre så småning om.

Nu ska jag vänta på att söta marie ska ringa mig så vi kan planera inför Vegas BABY!!!

Puss och god natt

PS: Grattis plutten i efterskott på din födelsedag!!

L.A, 411

Första resan avklarad, check. Jag älskar verkligen att göra spontana resor men min kropp gillar det verkligen inte. Fy vad jag var åksjuk då det var dags att resa till flygplatsen! Först och främst så hade jag legat vaken halva natten och haft resfeber för att sen vakna upp med förkylning och fruktansvärd åksjuka på det.. inte kul. Gabi hämtade oss, mig och Sabina, vid 6.30 och sen bar det iväg. Vi landade vid LAX vid 11 tiden, så härligt!

Det första vi ser då bagaget är hämtat är sol! Sol sol sol i massor! För att vara säker så sticker jag ut en arm genom en dörr vid bagageinhämtningen bara för att vara säker på att det var varmt, och det var det. Äntligen en anledning till att raka benen, för här ska shorts eller klänning på!

Efter en del krångel med att få bra vägförklaringar så lyckas vi komma på rätt buss mot Torrens, som visar sig vara en rejäl förort till L.A. I vår reseuofori har jag och Sabina bokat ett hotell i hooden. Som tur var är hotellet rätt fint, inga kackerlackor eller märkliga människor kring området så det är väll ändå ett plus?! Frukost ingick med, våffelfrukost dessutom :D Hur som helst så börjar vi förstå att vi kommer att ha ett helsike att ta oss runt i L.A. Då vi snackade om att åka buss med receptionisten menade han att det i princip är omöjligt, challange accepted säger jag :D

Första dagen i LA gick åt till att undersöka Torrence, den gigantiska gallerian och lite lull lull omkring. Jag introducerade benvaxning för Sabina, inget som hon troligen kommer att göra igen. Men ack vad det behövdes på oss båda! Så med nyvaxade ben var vi redo att undersöka resten av LA på en helg. Som sagt så shoppades det mest under dag ett, dag två däremot styrdes mot Hollywood.

Med buss och tunnelbana lyckades vi efter några skräckslagna minuter ta oss in till Hollywood. Jag säger då det, det är bara skummisar och gängmedlemmar som åker med tunnelbanan i Hollywood. Har nog inte haft så många som försöker spana på en samtidigt, så många som såg läskiga ut. Vi tog oss som tur var upp på main street och kunde andas ut, aldrig igen! Nu blir det taxi och buss i fortsättningen.

Jag måste säga att jag böev lite besviken på Hollywood. Det kändes som vilken annan stad med mycket turism som helst. Inkastare och försäljare i varje hörn, massor av småprylar som är gjorda i kina men som kostar för mycket på streatan i Hollywood. Visst var det roligt att se skylten och se walk of fame, men i övrigt var det lite örerskattat. Toppen på isberget var ändå rundturen runt stjärnornas hem och till hollywood skylten, man fick se grindar och delar av tak genom buskage sen hallywood skylten på avstånd långt ner på en väg. Vi fick inte ens kliva ur bilen och ta kort vid skylten. Jag blev självklart upprörd, speciellt då han började köra då både jag och sabina stod upp i bilen för att försöka få med skylten på avstånd. Han fick då ingen dricks av mig, pff..!

Dagen efter packade i väskan och tog bussen till Venice beach. God damn it vilket underbart ställe. Riktigt slappt ställe med massa smaskig mat i varje gathörn, märkliga gatuartister, coola människor och häng på varje gräsplätt. Lite festivalkänsla fast med lite mer lull lull i butikerna. Det kändes som att man var i ett avsnitt av ”Pacific blue” med alla cykelpoliser runt omkring en, härligt! Det läckraste var nog bongotrummfesten vid solnedgången: säkert 200 personer som samlades nere på stranden och dansade till omkring 10 olika bongotrummor, flummigt men coolt! Vi avrundade kvällen med lite öl på några uteserveringar längst strandpromenaden, lyssnade på ett Doors coverband och slappade. Ooo.. just det ja, jag och Sabina blev filmade för något tv-klipp med en gatumagiker. Lagomt bra avrundning för kvällen

För att summera upp hela helgen har det varit kanon. Nog för att vi hamnade i den delen av L.A som gud glömde men jag känner att vi gjorde det bästa av det. Torrence är inte delen man vill bo på varken om man vill ut och upptäcka eller om man vill ut och festa. Däremot var det nära till stranden så om det är det man är ute efter så funkar det. I övrigt så måste jag säga att vi gjorde det bra med alla bussturer. Nog för att vi tog taxi då vi åkte hem eftersom man inte vill vara två ensamma tjejer i tunnelbanan i Hollywood. När man förklarar för folk att man tagit buss till där man är har alla reagerat på samma sätt ”woowww..did you take the bus?! Are you crazy.. you dont take the bus in L.A” Men det funkade. Är man fattig student så är man, sen åkte vi ju bara mitt på dagen, taxi på kvällen. Det känns ändå som att man har fått en bra koll på LA och då jag och Marie tar vår tur till LA så vill jag nog på en av de där filmbolagsturerna hellre än se grindar, och jag vill bo i Venice beach :D

Nu har jag iafl kommit hem till Monmouth igen. Mitt rum ser ut som ett helvete och det är bara att ignorera för att ta tag i skolan igen. Jag har mitt första midterminsprov nästa vecka… Sen fick jag föresten A på min paper i stress management, I like it J

 
I Torrens


Ett av det märkligaste jag har sett, Det där är riktiga LEVANDE fiskar, i små burkar. Fannsa att köpa i $1 store... Plågeri


Massa massa godis!


Skridskopark


Skyskrapor!




And the Oscar goes to... EMMA!!


Hollywoodskylten lååångt i bakgrunden

Lite tydligare skylt


De där klackarna är för höga till och med för mig...

Playboy mansions grind.. Mr Heffner ville visst inte släppa in oss :/




Walk of fame, Marilyn Monroe


En superstor galleria i Hollywood!


Shoppoholic.. wohoo!


Den underbara bussen...


Venice Beach, Basket på boardwalken!




Venice Beach


Venice baech, board walk




Solnedgång och bongotrummor


LA BABY!!

Med några timmar tillgodo har jag och Sabina bokat vår första resa i USA, LA. Vi började fundera igår på san fransisco men då det var så dyrt så började vi överväga andra ställen och tadaaa.. en resa med hotell över helgen för ca 2500, inte illa pinkat. Det är långhelg här i USA till helgen eftersom det är Martin Luther King day, så varför inte passa på med en liten tripp?! Jag har precis börjat packa, och VAD ska man ha med sig egentligen. Jag går in för att kunna shoppa ordentligt där så man ska kanske lämna en hel del saker hemma och fylla väskan där istället, I LIKE IT!

Detta betyder så klart att min blogg kommer vara nere ett par dagar men på tisdag ska jag berätta ALLT som har hänt, hoho.. spännande. Jag sitter och pillar tånaglarna av mig i resfeber men ack vad kul det ska bli.

För övrigt var jag på puben igår och åt wednesday wings, spelade lite pool och unnade mig en öl eller två. Det bästa var ändå att tvålen på puben luktar som mandel kubb, haha. Mums! Eller föresten, jag gillar ju inte mandel kubb... Hur som helst så förlorade vi, team sweden, alla två matcher vi spelade, ett stort nederlag. Jag ska tjuvträna i LA och komma tillbaka som ett proffs ;)

Ooo.. den roligaste saken som har hänt här har jag ju glömt att berätta om, det hände i lördags. Jag lurade en kille att jag bor i ett vikingreservat i sverige och att min pappa är hövding över min vikingstamm. Jag fortsatte att förklara hur man i en viss ålder som viking börjar förtjäna poäng genom att utföra vissa dåd, typ döda björn med pilbåge. Då man har fått ihop alla poäng som man ska göra för varje år man fyller så förtjänar man sin vikinga hjälm. Jag ville ju självklart ta med mig min hjälm till USA eftersom jag är så stolt över den men tullen tog den eftersom de ansåg att hornen p hjälmen klassas som vapen. Jag förklarade för den här killen hur förkrossad jag är och hur rädd jag är för att förklara det här för min pappa vikinga hövdingen, han som är så stolt över mig och mina vikingpoäng..
 HAHAHA.. Only in America!!!

Nu ska jag packa klart och sen krypa ner under täcket, imorgon kl 6.30 hämtar Gabbi oss för att köra oss till flygbussen.. SPÄNNANDE!!!

Puss alla så hörs vi snart


Hur tacobell räddade min lunch :)

Ett litet snabbt inlägg:

Man får verkligen igång fantasin då det gäller snabbmat när man inte har ett ordentligt fyllt kök. dagens lunch: Stekt äggmacka med ost och tacosås från tacobell. Jag sa ju att de där påsarna skulle komma till användning! :D

Det är jättekul att höra att det är så många som följer min blogg föresten, tack för kommentarerna!!
Nu ska jag dyka ner i mina böcker igen så man eventuellt kan vara med på "wing wednesday" ikväll: billiga kycklingvingar låter som något som jag skulle gilla, inte sant?!

Skriver igen senare
Puss

Go DUCKS!

Nu har jag sett min första riktiga match med amerikans fotboll, och även min första kegg-party. Riktigt nice måste jag säga. Där ölen flödar på stora fat, där trivs jag. Denna match var tydligen någon stor grej, oregon i semifinal eller något sånt.. Det kanske märks hur intresserad jag egentligen var på matchen. HUr som helst så klädde jag upp mig i grönt och gult, som är färgerna för the Oregon Ducks, och hejade på när alla andra skrek :)

Förutom fotboll och öl resulterade kvällen i några rundor beerpong, jag spelade dock inte men Sabina ägde banan. Jag måste nog säga att hemmafesterna här är något av det man ändå har förväntat sig. De har de stora röda muggarna, öl-kegg, blandad kompott med folk och en massa roliga spel. En kille gjorde någon sorts av kegg-stand där man ska stå upp och ner över öltunnan och dricka, Jag vet itne riktigt om det är så vanloigt eller om det bara var en sån "nu ska vi visa svenskarna hur vi gör det i USA" grej, men jag fångade det på bild, turistig som man är ;)

Trotts allt ståhej så rullade vi hem rätt tidigt, Gabbi var chaufför och varken jag eller Sabina kände för att tvinga henne vara kvar länge för vår skull. Jag kan dock kryssa av en sak från min "to do list" här i USA, nämnligen Taco Bell. Det blev en liten drive through på vägen hem för att köpa lite tacos, MUMS säger jag bara. Inte nog med att min mage blev fylld men mumsiga tacos så fyllde jag min handväska med små tacosås påsar, perfekt! Tacosås, när som helst, var som helst :D

Ikväll skulle jag ta det lugnt och njuta av kylan men så stephanie hörde av sig om Taco-tuesday så kunde jag inte låta bli. Mycket tacos men ack så gott.. och billigt. 50 cent/taco.. biligare middag än så kan m an nog inte få. Så det är så min måndag har sett ut, en massa plugg med avrundning på Rookies för lite tacos och skvaller. Mums!

NU ska jag knoppa och hoppas på att vakna pigg och alert för lite morgonpromenad eller lätt jogging, får se hur det känns och hur halt det är för just nu är det knappt att man kan gå ute på grund av allt underkylt regn och snö. Rackarns bananer.

Jag skriver snart igen, god natt!
Puss



Fotbollsmatch krväer stor koncentration...



Kegg-stand, inte lika mycket koncentration



Sabina krossar i Beer-pong :D


En massa roligt folk


Monday 10th

Första helgen på campus avverkad och den har varit riktigt bra. I lördags försökte jag plugga så mycket som möjligt men blev konstant avbryten med skypesamtal från ett visst partygäng ute på tupplunda... Trots det så fick jag det mesta gjort, kanske för att de roade sig själv ganska bra och jag mest fungerade som åskådare lite då och då, haha. Efter några timmars pluggande åkte jag, Sabina och Stephanie in till Salem för att köpa träningskläder till mig, ni hörde rätt.. träningskläder! Jag har bestämt mig för att ta vara på den här motivationen som jag har fått och börja motionera en gång för alla :) Får se hur länge det håller i sig, men ändå. 

Jag tror jag har nämnt det förut, men det tåls att nämnas igen: Oregon har inte skatt på kläder, mat och annat man kan köpa i butik. MEd andra ord så blir allt rätt så billigt. Jag köpte ett par billiga springskor, byxor och en varmare tröja för ca 450kr, jag är nöjd. Då jag skulle betala skiten var jag inte så nöjd längre, mitt visakort var inte kvar i plånboken. Eftersom allt annat var kvar så som kontanter så antar jag att de tinte är någon som har gjort sig besväret att stjäla mitt kreditkort utan att det är jag själv som har slarvat bort det. Jag har aldrig slarvat bort ett kontokort förut, HUR är det möjligt?! Sabina fick agera suggarmama så jag kunde handla mina billiga träningskläder, Tack stumpan!

Så nu sitter jag här, utan kreditkort i Ameri-katt... Som tur var har jag tagit ut en del nödkontanter så jag klarar mig ett tag. Iafl tills jag kan släpa mig till banken och kolla hur det funkar med att öppna ett konto här istället. Kanske är lika bra, så slipper man alla kontoutdragskostnader samt att man kan använda kortet överallt (JA, alla butiker tar inte visa ?!?! Fudge). Jag löser det, kortet är spärrat iafl..

Kvällen avrundades i festens tema. Meningen var att åka till Corvallis för lite tanzen tanzen men vi fastande i Independece på fest tillsammans med gänget vi firade nyår med + några till. Min första iaktagelse är att amerikaner inte tål så mycket då det gäller alkohol, det bor nog lite viking i en ändå. HUr som helst så blev det en massa spel, öl, dans och skitsnack, med andra ord en riktigt rolig kväll/natt (eftersom vi inte kom i säng förrän vid 5 på morgonen).

Eftersom det blev en rätt sen kväll i lördags så sov jag bort nästan hela gårdagen, vilket gör att jag har en hel del att läsa idag. Så nu ska jag avrunda och dyka ner i böckerna för efter 17.00 bär det av till Salem för "Keger party" eller hur det nu stavas. Det är en amerikans fotbollsfest för något collagelag här i krokarna som det tydligen går bra för "the ducks". Så om några timmar svidar jag upp i grönt och gult för att lära mig allt om amerikans fotboll.. eller ska jag kanske bara hålla mig till ölen, haha. Jag skriver i morgon om hur det gick :)

Puss




Frozen yogurt med mass bär: Detta kan jag bli beroende av! MUMS! Glass på lösvikt är inte att leka med!




Gabi, Jag, Sabina, Megan och Stephanie



Mums öl! Äntligen




Sabina spelar "kings cup" :)


Midnight movies

Så nu är alla räkningar betalda för den här perioden (januari-mars), $2345, vilket är ungefär 16400. Efter en jäkla strul med banken, eftersom man tydligen måste ha pass för att ta ut pengar med, kunde jag vandra genom staden Monmouth med en fet check i handväskan. JAg kände mig som mamma på marknad då jag gick igenom stan med ett krampaktigt tag om handväskan och hotfull blick, INGEN ska få chanes att själa MIN handväska. Ingen stal den och jag kunde säkert betala in min fin check vid administrationen.

En bra sak till: böckerna jag beställde från Chegg kom idag, vilket betyder att de har jäkligt snabb leverans, är billiga och pålitliga. Om fler utbytesstudenter läser detta så använd er skoladress som kortinehavarens adress så funkar det att beställa.
Chegg: EEEEE (fem E av fem möjliga) ;)

På fredagkvällarna här har de något som kallas "midnight movies" på biografen i Independence. Det är alltså nya filmer som visas för $4 för studenter vid WOU, efter midnatt. Det var jättemysigt. Jag och Sabina mötte upp med en klasskompis till henne, Alex, och ett gäng kompisar till henne, drack mimosas och slutligen trängde nin oss i en pickup som körde oss till biografen. Vi såg Little Fookers, inte så bra film. Visst den funkade men jag kommer garanterat inte se den igen.
Meet the Fookers: EE (av fem möjliga)


I övrigt hade jag min personliga konsert härhemma över skype, mitt egna boyband i garderoben featuring: Plutten, Adde och David. Tack grabbar för en riktigt mysig morgon och frukostsällskap :) Bara därför får ni en hedersplats i min blogg




Idag ska jag plugga lite till sen in och shoppa med Stephanie i jakt på träningsskor. Jag har nog aldrig vrit så motiverad till att börja träna som nu, får se hur länge det håller i sig men bästa tt passa på medan motivationen finns där :)

Puss så hörs vi sen

Såå.. djurförsök...

Jag var på den märkligaste lektionen genom tiderna idag, Biopsykologi. Det började intressant med arvsanlag och bilogi men på något vänster kom läraren in på djurförsök. Han menade att ett djur har det mer plågsamt om de är husdjur till någon eftersom det finns odds att ägaren exempelvis kedjar fast sitt djur utanför huset och inte bryr sig om det tillräckligt. Djurförsök å andra sidan, då får djuren bo i bra lokaler som blir undersökta minst två gånger om året av inspektörer.

Hmm.. rätta mig om jag har fel, men är inte oddsen större att djuret dör en långsam och plågsam död större om de bor i ett forskningslabb än om de bor hemma hos någon. Även om det finns idioter som äger djur så finns det ju även bra människor.

Hur som helst så forsatte lektionen i den här andan. Läraren förklarade in i minsta detalj hur djurförsök går till väga, hur labbrocken på forskare oftast är jätteäcklig på vänster sida eftersom det är den armen de använder då de håller fast djuret medan de sprutar in diverse i dennes mage. Eftersom djuret är rädd så bajsar och kissar den ner hela labbrocken, stackars labbrock...Lektionen fortsätter med en detaljrik förklaring på hur man delar en hjärna för att avslutas med en övertalningssession i en halvtimme om hur dum i huvudet man är om man använder bedövning/nersövning/droger vid operationer och annat. "Det är väll bara att bita ihop". Han förklarade här även hur hans mammas höftoperation gick till, självklart utan nersövning och bara lokalbedövning, hur hans mamma kunde känna benen sågas igenom och höftleden ryckas ur. Ja.. alla härliga detaljer in till hur sågbränning av ben luktar, härligt!

Toppen på isberget var ändå då han förklarade att vi ska läsa några kapitel på det här med djurförsök så att vi ska veta hur vi själva ska gå tillväga då vi ska utföra experiment i framtiden.

...Jag droppade den kursen, tack och adjö.

Annars så har dagen flytit på som smort, har fått en del gjort med plugg och börjar komma in i det här lite mer. Nu hoppas jag bara på ett trevligt mail från Marie om medelande från vår studievägledare hemma.. förlåt att jag är kryptisk men jag vill inte hoppas så mycket att jag säger vad det är, om det går bra så berättar jag :)


Ooo.. eftersom jag har berättat om vår "HillBillyBus" så tar jag med en liten bild. Detta är alltså den enda kommunala trafiken som finns här i Monmouth, det tar en in till Salem och tillbaka för $2, sista bussen åker från salem kl 18.05.. Som sagt, HillBillyBus ;)

Nu ska jag krypa ner med min övermysiga filt och ttta på lite cugar town!
God natt
Puss


Storshopping

Regn regn och mera regn.. Oregon är verkligen den regnigaste staten... Borde kanske investera i ett par regnstövlar..

Så förutom att vara i skolan idag så har jag hunnit prata med både min söta Lorentz samt mamma och pappa på skype. Så härligt att höra röster hemifrån. Det känns verkligen som att jag har vatir borta mycket längre än vad jag faktiskt har varit, vilket är en vecka. Kan inte förstå hur ett halvår ska kunna gå förbi utan att jag ska förgå. Fast det har förståss ljuspunkter: Jag trivs väligt bra i mitt rum och med mina rumskompisar. Nog för att de kanske inte är de mest partypingliga så är det verkligen hur gulliga som helst mot mig vilket gör att jag trivs hur bra som helst.

Jag var och handlade idag, ännu mer mat. Eller jag köpte ju nästan ingenting sist jag var iväg så nu var det dags att dra fram det stora kavaleriet. Förutom ditt och dutt så har jag handlat något som gör att jag kan kryssa bort en sak från min "to do list" här i USA, nämnligen ett paket Mac and cheese. Det ska bli spännande. Jag stod och sneglade på twinkies och donuts med de ser verkligen inte goda ut, så fruktasvärt söta! Så det får vänta ett tag till. Men innan jag åker härifrån så ska en slinka ner :) Jag har dock fått tips om att jag MÅSTE äta donuts från en butik uppe i Portland där de har superduper donuts med exempelvis jordnötssmör och cockiedogh, kan funka, vem vet. 


 



Annars blev jag helt  fasinerad över deras Jello-hylla. Det finna alltså en hel sektion med bara jell-o! hyllan fortsatte långt bort men då syns ju inte jell-o texten så ni får helt enkelt tro på mig:


 

Annars har jag spenderat kvällen med disneyspel i uppehållsrumet och nu ska jag fortsätta skriva min paper på "history of sex", spännande inte sant? Tror det låter mer spännande än det faktiskt är, haha.

Puss och god natt!

Taco-tuesday!

Idag har varit en rätt go dag. Jag var till och börja med på Gender issues in history kursen och avslutade dagen med stress managment. Båda verkar vara riktigt intressanta så det är bara att börja läsa och sätta igång. Jag fick tips om en jättebra sida där man kan beställa begagnad kurslitteratur här i USA www.chegg.com, superbra verkligen. Istället för at betala $100 så hittar man begagnad litteratur för ca $10, med andra ord, SUPER BRA!! (Hett tips till Emilia coh Marie som säkert också sitter fast i "dyr-litteratur-träsk")


Förutom at gå i skolan har jag varit på min första Taco-tuesday på "Rookies". $10 (70kr) för en stor kanna öl och 25 cent för varje taco, mums! Jag kan nog lugnt säga att jag drack den största delen av den kannan och förutom det en massa tacos.. Gott gott. Till mitt försvar så var tacosarna rätt små, vanliga hårda tacoskal som var fyllda så man ändå kan äta dom utan att allt välde över.. Lite i min åsikt.. Men för 25 cent, mums! Det kommer nog bli fler besök dit. Tyvärr så glömde jag ta med mig min kamera så det blir inga bilder :/

Ooo.. glömde berätta en sak igår.¨På en av mina lektioner var det en tjej som hade på sig pyjamasbyxor och på den andra var det en annan tjej som hade flufftofflor på sig... Jag får verkligen bara sämre och sämre syn på slappa amreikaner. Orka ta på dig byxor eller skor iafl! JAg kommer att få äta upp det här om jag blir likadann.. haha.

Nu är klockan ca 23 här och jag ska ta och krypa ner i sängen med min mysiga filt. God natt världen så hörs vi imorgon :)
Puss

Första dagen vid WOU

Dåså har alvaret börjat. Jag började dagen med en stadig frukost för att sen dra till första lektionen: Human sexuality. Den kommer att handla till största delen om kommunikation, relation, könsfrågor, hur människan fungerar som sexuell varelse och hur det är i olika kulturer. Vi har fått en lång lista med allt vi ska studera och allt låter intressant. Min andra kurs för dagen var Etik.. inte lika rolig. Eller intressant men inte så rolig som jag hade hoppats. Det jag tyckte var roligast var att läraren var enormt stor men hade ett jättelitet och smalt huvud, ungefär som att sätta ett körsbär ovanpå en melon, eller en legogubbes ansikte på Jabba da hutt... Hur som helst så ska jag droppa den kursen och nöja mig med Human sexuality, biopsychology och gender in history.

En sak som jag har upptäckt är att böcker är sjuuuukt dyrt här. $70 för en textbok... HUR ska detta funka. Sen är jag lite fundersam över hur det ska gå att läsa tre kurser paralellt. MAn har ju vant sig vid att läsa bekvämt en kurs i taget vid Växjö men nu måste man börja försöka hålla isär det man lär sig inför midterminsprov och slutterminsprov, hur det ska gå får vi väll se.

Annars har jag börjat komma in mer i allt som händer runt omkring. Jag och min ena rumskompis Julie har börjat göra en lista med all jag måste testa och äta innan innan jag åker hem. På lista finns bland annat: äta en twinkie, göra smores, ta ut pengar ur en drive-in bankomat (jag vet!! lata amerikaner då det är som bäst) och lite annat. Den är uppsatt på kylskåpet så man kan fylla på med saker längst tidens gång.

Jag har även lyckats skriva ut några bilder från facebook idag och ramat in så nu har jag bilder på alla min underbaraste i mitt lilla krypin! Plutten, mina sötnosar och Rude boys represented ;) <3 <3 <3

Det bästa som har hänt idag är nog ända att få skypa lite med Marie. Vi har inte varit utan kontakt på så här länge på.. jag vet inte vad. Men nu har vi lyckats skypa lite och snackat om våra respektive problem. Måste säga att jag är rätt glad över mitt boende med tanke på hennes, 18 tjejer på 3 toaletter och duschar.. Cheeses! Men nu börjar vi smida planer inför springbreak i Vegas baby, den 18 mars. Det är det som får en att se framåt nu, bara tjura på tills halva tiden har gått och sen dra till vegas med mrs sissorhands :) Viva las vegas!

Nu ska jag krypa ner och se en film innan jag ska skypa lite till
God natt
Puss

Äntligen ett eget rum!

Nu har jag äntligen fått flytta in i ett riktigt boende. Jag bor på ett område som heter Arbour park (Noble hall) vilket är byggnader med en massa stora lägenheter dom delas på flera, ungefär som lyan i Växjö. Jag delar en lägenhet med tre andra tjejer som verkligen verkar vara hur snälla som helst. Köket är stort och rymligt så jag kan laga mat om jag vill.. På tal om mat, jag har äntligen handlat mat eftersom jag äntligen har tillgång till ett kylskåp. Det jag blev mest förvånad över då jag handlade var att bacon tydligen är svindyrt här, $4 för ett baconpaket!! god damn it! hur ska jag överleva, jag som knarkar bacon.. :/ Challange accepted...

Jag har varit en extra tur på Wall Markt idag tillsammans med Sabina och en av mina rumskompisar Julie. Tacka gudarna för alla mina rumskompisar har bil så nu kan man åka och handla saker. Hur som helst så har jag bunkrat upp med filtar, lampor och lite lull-lull för att göra den här vita fyllecellen lite uppiffad. Jag vill ju ändå känna mig lite som hemma även fast det bara är för ett halvår. Smart som jag är handlade jag jul-ljusslingor som nu är på 75% rea, mysfaktorn höjdes med 100% i mitt lilla krypin.

Utbytet mellan WOU och Linnéuniversitetet verkar dock suga eftersom det inte finns någon kommunikation. Jag kollade på portalen som vi har här på WOU (wolfwebb) där man kan ha en översikt över sina vad man ska betala.. Enligt dem ska jag betala tuition fees och hälsoförsäkring även fast jag fått information om att min svenska försäkring ska gälla vid det här universitetet... 0 kommunikation. Jag hoppas att jag kan fixa med det här imorgon, annars ligger jag på en skuld på 30.00 + Hyra bara första terminen (2 jan-18 mars) och det går ju inte!

Men imorgon börjar allvaret, jag börjar kursen "human sexuality" kl 10.00, sen blir det "Etik" kl 14. I övrigt ska jag läsa kurserna "stress management" och "biopsychology". Jag ska troligen sroppa etikkursen eftersom jag ändå har tillräckligt med credits för terminen, men jag vill se lite hur kursen är innan jag bestämmer mig. Annars funderar jag på att ta någon kurs i dans men kan inte komma på vad, med tanke på min koordination, haha! Det löser sig :)

Här kommer lite bilder från idag, Min byggnad, Mitt rum och mitt vardagsrum/kök.

Over and out, Puss


Så mycket mysigare i mörkret :)


Western Oregon University


Inget nyår utan höga klackar...


Nyårsfirande!


HAPPY NEW YEAR!! 2011

Såå.. Nyårsafton firades i USA det här året.. spännande :) Eftersom jag är på ett tort campus där jag coh Sabina är de enda som befinner sig på campus så kändes nyårsafton rätt trist. HUR firar man nyårsafton då man är två personer på ett dött campus?! Jo.. det gör man inte, haha. Innan jag åkte till USA har jag mailat en del med en tjej som heter Cate, hon var utbytesstudent i Växjö för något år sedan. Då jag berättade för henne att jag och Sabina troligen skulle få spendera Nyår delandes på en flaska vin i ett litet campusrum så bestämde hon sig för att ta med oss på fest. Hur gulligt som helst!

Tydligen så är Oregon en stat där man är rätt laid back vilket betyder att det här med nyårsblåsa knappt existerar. Jag och Sabina tänkte "fan heller att vi ska fira i pyjamajeans" och pimpade oss ändå. Jag är dock glad över att vi i sista sekunden bestämde oss för att dissa de höga klackarna och ta stövlar istället för då vi anlände till festen var det dresscode: jeans och t-shirt. VEM firar nyår i jeans.. förutom killar då, men ni fattar.. varför?!

Nyårsafton började med en middag med Sabina, Cate och Cates 4 vänner på en lokal restaurang i Salem, en restaurang med sitt eget ölbryggeri. Ni som känner mig vet hur mycket jag gillar öl så jag var överförtjust i restaurangvalet.. enda till jag blev tillfrågad att visa legitimation och det visar sig att staten Oregon inte godtar svenska körkort (eller andra utländska legitimationer för den delen) som legitimation.. BARA pass. VEm tar med sig sitt pass då de ska ut och dricka?! Efter många om och men så fick jag ändå snällt sitta och sippa på en läsk uppblandad med sprite och apelsinjuice.. JA, de hade inte Fanta heller. Maten var dock supergod.

Efter det åkte vi vidare till en stad som heter Beaverton, till Cates kusin där festen var. Festen bestod av ett riktigt mysigt gäng på ca 10 pers som var jättevälkommnande. De lärde oss att spela Beer-pong, vilket jag var jättebra på den första omgångne.. den andra, inte lika bra. Hur som helst så var det en riktigt mysig nyårsafton som vi skålade in med skumpa medan vi traditionsenligt tittade på Nyårsfirandet vid Times square.

JAg har lärt mig 3 saker denna nyårsafton:
1) Pass måste tas med till krogen då man är utbytesstudent.
2) Jag är tillräckligt gammal för att få hyra en bil då man måste vara 23
3) Oregon är den enda staten som INTE har skatt på köpvaror. Med andra ord så kan jag gå nuts vad gäller shopping eftersom det är billigast här, whaduupp!!!

Så nu har det blivit 2011 och hur kan jag summera detta år som gått? 2010 bestod till den mesta delen av skratt, underbara vänner, kärlek och höga klackar. Det ord som kan summera 2010 är kärlek. Jag har fått så mycket av det från de underbaraste vännerna i Växjö, från min familj och från min plutt. Jag är så oerhört tacksam över att 2010 har gett mig superbra vänner som man kan lita på i vått och tort samt en kärlek att luta sitt ibland tunga huvud mot. 2010 rockade.. undra vad 2011 kan ge..


RSS 2.0